Asociatia Atelierul de Bine este o organizatie non-profit, apolitica si non-guvernamentala, care sprijina educatia copiilor defavorizati, ajutandu-i sa-si continue scoala si care lupta impotriva risipei alimentare.

Din 2015 lucram cu 450 de copilasi proveniti din familii vulnerabile cu varste cuprinse intre 1luna si 18 ani din jud. Buzau si satele din imprejurimi (Costesti, Cioranca, Corbu, Casota, Vacareasca, Carligu Mare, Carligu Mic, Glodeanu-Silistea, Cotorca, Sat-Nou, Parscov, Beceni) si Lehliu (jud. Calarasi).

Nazdravanii nostri sunt frumosi, sunt silitori, se multumesc cu putin, desi viata uneori pare ca nu vrea sa le dea nici acel putin. Cei mai multi dintre ei risca sa abandoneze scoala timpuriu intrucat parintii nu pot tine pasul cu necesitatile unui elev din ziua de azi, unde mai pui ca sunt 3-4-5-6+ copii de intretinut.

Cei mai multi dintre ei traiesc in conditii greu de imaginat (case darapanate ce ajung sa se darame peste ei, fara curent electric, abandonati de unul dintre parinti sau chiar de ambii, in abuzuri fizice si psihice, iar mancarea…mancarea calda de cele mai multe ori e un lux, multumindu-se cu paine si cartofi prajiti)

Pe tot parcursul anului le oferim rechizite, alimente de baza pentru intreaga familie, alimente pentru un sandwich zilnic la scoala, hainute si incaltaminte, vizite la medic, asistenta in rezolvarea problemelor juridice/scolare/cu institutiile statului/etc, cadouri de Craciun si Paste, petreceri tematice(1 Iunie, Sarbatorirea zilei de nastere, etc).

Pe scurt: le oferim atentie, iubire, sanse egale la educatie si un viitor mai bun.

Hai cu noi sa facem BINE! 🙂